Novinky

Předchozí | Dalšístrana / 22 0-12 z 263 novinek

29.04.2024
Dne 29 04.2024 v odpoledních hodinách bylo na tísňovou linku 156 přijato telefonické oznámení, kdy oznamovatelka sdělila, že sedí na lavičce u provozovny Albert a je obtěžována cizím mužem, zřejmě osobou bez domova. Dle oznamovatelky muž také obtěžuje kolemjdoucí lidi, kdy hází skleněnými lahvemi. Na místo byla vyslána hlídka MP Jeseník, která zjistila, že se jedná o silně podnapilého, jim známého muže, kterého jíž týž den řešila. Muž byl opětovně poučen o protiprávnosti svého chování a o OZV č. 9/2023, kde platí zákaz konzumace alkoholických nápojů. Muž byl poté požádán o opuštění místa, kdy pro jeho silnou podnapilost byl hlídkou podepřen a doprovozen na ulici Jiráskova, odkud šel již sám směrem k obci Adolfovice.

29.04.2024
Dne 29.04.2024 v dopoledních hodinách bylo na tísňovou linku 156 přijato telefonické oznámení, kdy oznamovatel uvedl, že má na zahradě velikou zmiji a neví na koho se obrátit s odchytem. Oznamovatel dále uvedl, že má na zahradě dítě a má o něj, z důvodu výskytu nebezpečného plaza, obavu. Na místo byla nasměrována hlídka MP Jeseník, kdy jeden ze strážníků za pomocí pomůcek k tomuto účelu určených bezpečně zmiji odchytil. Hlídkou MP Jeseník byla následně zmije vypuštěna do volné přírody.

28.04.2024
Dne 28.04.2024 ve večerních hodinách bylo na tísňovou linku 156 přijato telefonické oznámení, kdy oznamovatel uvedl, že se ve Smetanových sadech fyzicky napadají dvě osoby (muž a žena) bez domova, kdy žena volá o pomoc. Na místo byla vyslaná hlídka MP Jeseník, která zjistila, že se jednalo o partnerský spor, kdy oba shodně tvrdili, že se nic nestalo. Dále hlídka MP Jeseník zjistila, že si osoby bez domova vytvořili nové „tábořiště“, skryté za protihlukovou stěnou na ul. Smetanova. Jednalo se o úsek protihlukové bariéry u řeky Bělá od mostu na ul. Karla Čapka směrem na Českou Ves. Na doporučení hlídky nezraněni a bez škody na majetku oba místo opustili a odešli směrem na Českou ves. Elektronickou poštou včetně fotodokumentace byla událost zaslána na TS Jeseník a dalším oprávněným osobám. Hlídka MP Jeseník provedla po půlnoci opětovnou kontrolu „tábořiště“, kde nalezla spícího, výše uvedeného muže. Muž byl hlídkou vzbuzen a opětovně požádán k opuštění místa, což za dohledu hlídky učinil.

26.04.2024
Dne 26.04.2024 ve večerních hodinách bylo na tísňovou linku 156 přijato telefonické oznámení, kdy oznamovatel uvedl, že na křižovatce pod supermarketem Kaufland v Jeseníku u autobusové zastávky se fyzicky napadá několik osob, které jsou nejspíše pod vlivem alkoholu. V průběhu hovoru byla na místo operátorkou namířena kamera MKDS, kdy byly zjištěny čtyři osoby, které se mezi sebou fyzicky napadaly. Osoby u sebe měly alkohol ve skleněných lahvích, které rozbíjely o zem. O tomto oznámení byla operátorkou neprodleně přes radiostanici zpravena hlídka MP Jeseník. Operátorkou byly osoby dále sledovány, kdy dvě z nich odešly směrem po ul. Dukelská k centr města a další dvě osoby se vydaly směrem po ul. Fučíkova k supermarketu Kaufland. O tomto rozdělení osob, byla operátorkou přes radiostanici informována hlídka MP Jeseník, která právě přijížděla k místu události po ul. Dukelská, kde zjistila dvě osoby, které odcházely z místa události a odpovídaly popisu. Operátorkou byly přes kameru MKDS sledovány další dvě osoby, které zašly pod přístřešek nad vchodem u supermarketu Kaufland. O lokaci druhé dvojice byla operátorkou přes radiostanici informována hlídka MP Jeseník. Na pokyn hlídky MP Jeseník byla operátorkou kontaktována tísňová linka 158 PČR, kdy bylo operačnímu sděleno, že hlídka MP Jeseník žádá o součinnost hlídky PČR před supermarketem Kaufland v Jeseníku. Operačním PČR bylo potvrzeno, že na místo bude vyslána hlídka PČR. Ta si po příjezdu na místo celou věc převzala.

26.04.2024
Dne 26.04.2024 ve večerních hodinách bylo na tísňovou linku 156 přijato telefonické oznámení zaměstnankyně supermarketu Albert v Jeseníku, z důvodu záchytu neplatícího zákazníka. Oznamovatelka žádá o příjezd hlídky MPJ na místo. O tomto oznámení byla operátorkou MPJ přes radiostanici zpravena hlídka MPJ , která na místě zjistila, že se jedná o muže, který odcizil zboží v celkové hodnotě 924,00 Kč. Na základě ustanovení §205 odst. 2 zák. 40/2009 Sb. bylo ověřeno, zda dotyčný nebyl v posledních 3 letech odsouzen za majetkovou trestnou činnost - s výsledkem negativním. Po poučení a následném podání vysvětlení, byla dotyčnému muži uložena pokuta ve výši 1 000,00 Kč, kterou na místě uhradil v hotovosti. Odcizené zboží si muž následně zakoupil.

26.04.2024
Dne 26.04.2024 v odpoledních hodinách bylo na tísňovou linku 156 přijat telefonický hovor operátorky RZS o oznámení, že v Jeseníku na ul. Seifertova údajně zkolaboval neznámý muž, kdy nebylo možné rozpoznat, zda vlivem alkoholu, či nemoci. Na místo byla vyslaná hlídka MP Jeseník, kde zjistila, že se jedná o závadovou osobu bez domova. Muž si stěžoval na celkovou slabost, bolesti nohou a potíže s chůzí. Na výzvu hlídky MP dle ustanovení § 20, odst. 1, písm. d, číslo 1, zák. č. 65/2017 Sb. se dotyčný podrobil orientační dechové zkoušce na alkohol s výsledkem 0,59 ‰ alkoholu v dechu. Po výsledku zkoušky a vzhledem k jeho potížím a zbědovanému stavu, přivolala hlídka MP Jeseník na místo RZS, která si muže převzala k převozu do nemocnice.

17.04.2024
Dne 17.04.2024 v nočních hodinách bylo na tísňovou linku 156 přijato telefonické oznámení od lékařky jesenické nemocnice AGEL, která uvedla, že u vchodu do nemocnice z ul. Tyršova, si ustlal neznámý muž, zřejmě bez domova a odmítá odejít. Oznamovatelka požádala o příjezd hlídky MP Jeseník. O tomto oznámení byla informována hlídka MP Jeseník, která po příjezdu na místo zjistila osobu, která byla opřená o vchodové dveře nemocnice. Hlídka MPJ muže ztotožnila, ten hlídce sdělil, že je nezraněn a nepotřebuje lékařské ošetření. Dále muž uvedl, že požil alkoholický nápoj a potřeboval si odpočinout. Uvedený dále sdělil, že byl po čtyřech měsících propuštěn z léčebny v Bílé Vodě. Muž byl hlídkou MPJ poučen o tom, že dané místo neslouží k sezení a byl požádán, aby místo opustil, což za dohledu hlídky, nezraněn a bez škody na majetku, učinil.

11.04.2024
Dne 11.04.2024 v odpoledních hodinách bylo na tísňovou linku 156 přijato telefonické oznámení ostrahy supermarketu Billa, která oznámila záchyt neplatícího zákazníka. Po příjezdu na místo hlídka MP Jeseník zjistila muže, který odcizil pět lahví Rumu a několik kusů pečiva v celkové hodnotě 866,90 Kč. Na základě ustanovení §205 odst. 2 zák. 40/2009 Sb. bylo ověřeno, zda dotyčný nebyl v posledních 3 letech odsouzen za majetkovou trestnou činnost - s výsledkem negativním. Dotyčnému bylo sděleno, že jeho protiprávní jednání bude postoupeno na Oddělení přestupků a správních činností při MěÚ Jeseník. Láhve s alkoholem byly vráceny do prodeje.

10.04.2024
Dne 10.04.2024 v odpoledních hodinách bylo na tísňovou linku 156 přijato telefonické oznámení zaměstnankyně supermarketu Kaufland Jeseník, která oznámila záchyt neplatícího zákazníka. Hlídkou MP Jeseník byl na místě zjištěn muž, který se pokusil odcizit zboží v celkové hodnotě 2032,80 Kč. Na základě ustanovení §205 odst. 2 zák. 40/2009 Sb. bylo ověřeno, zda dotyčný nebyl v posledních 3 letech odsouzen za majetkovou trestnou činnost - s výsledkem pozitivním. Z důvodu agresivity byla hlídkou MPJ použita služební pouta. Celou věc si na místě převzala policie PČR.

07.04.2024
Dne 07.04.2024 v ranních hodinách bylo na tísňovou linku 156 přijato telefonické oznámení, kdy oznamovatelka uvedla, že byla fyzicky napadena neznámým mužem. Na místo oznámení byla neprodleně nasměrována mobilní hlídka MP Jeseník, která dle oznámení zjistila neznámou ženu, která měla na obličeji známky krve, a která potvrdila, že oznamovala fyzické napadení na tísňovou linku 156 MP Jeseník. Tato žena byla vyzvána k prokázání totožnosti dle § 12 odst. 2 písm. a) c) g) zák. č. 553/1991Sb., o obecní policii ve znění pozdějších předpisů, což učinila. Poté dotyčná hlídce MP Jeseník uvedla, že přijela do Jeseníku za svou kamarádkou. V době, kdy se s ní telefonicky spojila s tím, že jí kamarádka přijde otevřít dveře, přistoupil k ní neznámý muž a žádal na ni cigaretu. Poté, co poškozená muži odpověděla, že cigarety nemá, jí tento dvakrát udeřil pěstí do obličeje, kdy se jí spustila krev z nosu. Oznamovatelka ještě stihla pořídit svým mobilním telefonem fotografii agresivního útočníka, který ihned odešel neznámo kam. Poté jí odemkla její kamarádka a vyčkali společně na příjezd hlídky MP Jeseník. Na místě byla ztotožněna hlídkou MP Jeseník i druhá žena. Oznamovatelka uvedla, že chce podat trestní oznámení na neznámého útočníka. Hlídkou MP Jeseník ji bylo doporučeno, aby celou skutečnost oznámila na lince 158 Policie ČR, což učinila. Strážníci vyčkali s poškozenou na příjezd hlídky OO PČR Jeseník, která si celou věc na místě převzala.

07.04.2024
Dne 07.04.2024 v ranních hodinách bylo na tísňovou linku 156 přijato telefonické oznámení s žádostí, kdy oznamovatel sdělil, že jeho otec, kterému je devadesát devět let, upadl ve svém bytě a on je nyní mimo domov a nemůže jej přijet zvednout. Požádal proto o pomoc hlídku MPJ. Oznamovatel dále uvedl, že se jedná o byt ve 4. patře bytového domu v Jeseníku. V bytě je spolu se seniorem manželka, také v pokročilém seniorském věku, která otevře hlídce dveře do domu i bytu. O tomto oznámení byla operátorkou informována hlídka MPJ, která ihned vyjela na uvedené místo. Po příjezdu hlídka zjistila muže ležícího v kuchyni, který se opíral s o kuchyňskou linku. Hlídka MPJ muže pomohla položit na lůžko, kdy ten hlídce sdělil, že není zraněný, nepotřebuje lékařské ošetření ani další jinou pomoc. Senior poté hlídce poděkoval, následně hlídka z místa odjela k jiné činnosti.

07.04.2024
Dne 07.04.2024 v ranních hodinách bylo na tísňovou linku 156 přijato telefonické oznámení od strojvedoucího vlaku ČSD, který oznámil, že mezi Jeseníkem a první zastávkou v České Vsi leží u železničních kolejí sražený srnec, který má přejeté končetiny. Požádal, zda by pomohla MP Jeseník kontaktovat některého myslivce. Přesněji se jednalo o místo asi 100m od zastávky v České Vsi směrem na Jeseník. Srnec se později odbelhal k lesu směrem Studniční vrch. Operátorkou MPJ byl kontaktován správce honitby, který sdělil, že do místa srážky zašle některého zaměstnance se psem a situaci vyřeší.
Předchozí | Dalšístrana / 22 0-12 z 263 novinek