ŠKOLNÍ ROK 2022-2023

ŠKOLNÍ ROK 2022-2023

01.09.2022
Milí rodiče, rádi bychom vás v této souvislosti požádali, aby jste dětem připomněli základní pravidla bezpečného pohybu na pozemních komunikacích. Školáci si po dlouhém volnu budou muset zvykat na jiný režim dne. To potrvá několik dní, přičemž po tuto dobu budou děti zcela jistě nepozorné více než kdy jindy. Mnozí spolužáci se dlouho neviděli, budou mít potřebu si navzájem povyprávět prázdninové zážitky, což významným způsobem sníží jejich pozornost při cestách do školy i po vyučování na cestě domů.
V této souvislosti také apelujeme na řidiče, kteří by v tomto období měli při řízení vozidel dbát zvýšené pozornosti, předvídat a „myslet i za děti“. Děti se několik dní po začátku školní docházky budou patrně chovat poněkud nevyzpytatelně. Pokud školáci na druhé straně silnice spatří někoho, s kým se dlouho neviděli, mohou náhle vběhnout do vozovky přímo před jedoucí vozidlo.
Městská policie se dohledu na ranní docházku dětí do škol bude věnovat v maximální míře. Dohled na přechodech budou kromě strážníků MP vykonávat stejně jako v minulosti i Asistenti prevence kriminality.